Seneste nyt

Scanningsresultat

Så er dyrene blevet drægtighedsscannet for i år.

Hos de voksne var der 2 x trillinger, 13 x tvillinger og 6 x enkeltlam.

Hos gimmerne blev det til 5 x enkeltlam.

Så i alt 43 lam i år. Det er vist også nok 😉

Tidligt ind i år

Med alt det vand der er kommet ned fra oven, blev det efterhånden umuligt at have dyrene ude mere. Så nu er alle kommet på stald. Lidt vel tidligt i år efter min mening, men det er der jo ikke noget at gøre ved.

Inde

Fantastisk Landsskue

image

Tigris som champion

Så har jeg for første gang udstillet dyr på Landsskuet i Herning, og det blev ikke sidste gang. God stemning og fantastiske resultater. Tigris gik helt til tops og blev Champion Bedste 1-års får med lam på tværs af racer. Kamma flækkede desværre end bagklov 1 dag før afgang så hun var halt. Men det lykkedes at få hende klar til fremvisning og det blev til 23 point igen. Men ved interbreed stod hun og aflastede det dårlige ben og måtte blive på sin plads, men fik alligevel en ærespræmie.

image

Morten Leth fører an ved ærespræmie uddelingen

image

Såneforeningens stand

Mønstring vandt jeg med Kjartan, og Anette og jeg blev nr 2 i Bedste Par med Kjartan og Violet.

Hyben fik sine flotte 23 point og var en stjerne som mønstrer med både min forrygende hjælper Morten Leth, og et fremmed barn fra Letland.

image

Vidunderlige Hyben og pigen fra Letland

Eneste malurt i bægeret var varmen. Både vi og dyrene havde det svært, og vi overhældte dyrene med vand flere gange for at køle dem ned.

image

Fårene køles med vand

 

Veloverstået dyrskue i Odense

Det Fynske Dyrskue i Odense blev en succes for sånerne. Min Kamma blev bedste ældre får på tværs af racer, og Anettes Violet bedste 1-års på tværs. De er dermed begge berettiget til at deltage på Landsskuet i Herning. Kamma er allerede tilmeldt, og Anette overvejer mht Violet.

billeder emil 1201

Jeg gik mønstrings konkurrence med Olfert, og vi vandt 🙂

billeder emil 1090billeder emil 1060

Nye vejninger

Så har jeg fået lagt de seneste vægte på siden. Og i næste uge bliver det spændende, der kommer årets første indeks beregning.

Vi har fået en ny beboer: Anne Sofie og hendes gimmerlam Dorte. Anne Sofies patter var temmelig store lige efter læmningen, så det krævede noget hjælp til lille Dorte, og jeg lavede en byttehandel med ejerne, så nu bor de her.

Hjem og klippes

Desværre. De kolde nætter har gjort at græsset på sommerfolden ved Krengerup har haft svært ved at følge med fårenes afgræsning. Så de måtte hentes hjem i går for ikke at komme i fodermangel. Så kunne muligheden udnyttes, nu de alligevel alle var samlet. Så dagen i dag blev brugt i stalden på klipning og vejning. Samtlige 32 voksne hundyr blev klippet, og alle lam vejet. Og derefter ud på en af slætmarkerne, det vakte glæde.

IMG_1432